Home » Bezoek het waterlab bij het Groen Klimaatplein in Nuenen

Bezoek het waterlab bij het Groen Klimaatplein in Nuenen

kaart met waterlabs

Op woensdagmiddag 27 maart is er vrije inloop voor het educatieve waterlab bij het Groen Klimaatplein bij tuincentrum Coppelmans in Nuenen. Kinderen van 8 t/m 13 en hun (groot)ouders zijn van harte welkom om verschillende groene waterproefjes te doen!

Om meer aandacht te vragen bij jongeren voor klimaatadaptatie en specifiek het vergroenen van tuinen slaan Tuinbranche Nederland, Ons Water en Wavemakers United de handen dit voorjaar opnieuw ineen! Dit voorjaar organiseren zij voor de tweede keer gratis educatieve waterlabs bij verschillende klimaatpleinen in Nederland. Op maar liefst tien verschillende locaties door heel het land kunnen basisschoolleerlingen uit de bovenbouw (en natuurlijk hun (groot-)ouders!) op een leuke manier leren over het vergroenen van tuinen of schoolpleinen.

De klimaatpleinen hebben elke dag plaats voor zes klassen, maar veel locaties hebben ook een dagdeel beschikbaar voor vrije inloop en BSO’s. De Groene Klimaatpleinenactie opent in de Week van de Groene Tuin bij tuincentrum Coppelmans in Nuenen op 26, 27, en 28 maart (adres: Kapperdoesweg 8).

De activiteit wordt bezocht door bassischoolklassen uit de gemeente die zich van tevoren hebben aangemeld. Op woensdagmiddag 27 maart is er vrije inloop van 12:00 tot 16:00 uur. Kinderen van 8 t/m 13 en hun (groot)ouders zijn van harte welkom! Aanmelden is fijn maar niet verplicht. Voor eventuele deelname op andere dagen kun je contact opnemen met events@wavemakersunited.com.

Kijk voor meer informatie op de website van Wavemakers United.

waterlab nuenen