Home » Doe mee aan de plantdag bij de Coenen in Amsterdam

Doe mee aan de plantdag bij de Coenen in Amsterdam

mensen wippen tegels

De binnentuin van Buurtrestaurant de Coenen in Amsterdam was deels al prachtig met een bloeiende border en een grote vijver vol kikkers en salamanders. Maar er lag ook nog een grote betegelde binnenplaats naast. Dat leverde wateroverlast op na regenbuien en hittestress in de zomer. Daarom vroegen enkele omwonenden GroeneBuurten om hulp.

Samen met hen, vrijwilligers en de betreffende woningcorporatie is een plan gemaakt om tegels te wippen en zo ruimte te creëren voor een nieuw stuk tuin. Een paar weken geleden heeft een grote ploeg vrijwilliger vele uren hard gewerkt. De tegels zijn verwijderd en de bovenste laag zand is vervangen door aarde. Op de plek waar veel water naar beneden klettert, is een grindlaag aangebracht, om wegspoelen te voorkomen.

Het plantvak wacht er nu op om beplant te worden. Help jij mee om er een mooie groen tuin van te maken? De plantdag vindt plaats op woensdagmiddag 5 april, van 14:00 -15:30 uur. Locatie: binnentuin van de Coenen, aan de J.M. Coenenstraat 4, 1071 WG Amsterdam. Je kunt je aanmelden via info@groenebuurten.nl.