Home » Doneer “TweedePlants” planten bij de Straatboeren in Zwolle

Doneer “TweedePlants” planten bij de Straatboeren in Zwolle

tuin van de straatboederderij

Heb jij planten in je tuin die zich snel vermenigvuldigen? Gooi ze niet weg in de groenbak, maar lever ze in bij de Straatboerderij in Zwolle. De Straatboeren gebruiken de planten om versteende voortuinen van sociale huurders een ‘Make-over’ te geven. Zo geef je jouw overtollige planten een tweede kans en kun je iemand anders blij maken met een groene oase.

Iedere gedoneerde ‘tweedehands’ plant krijgt een tweede kans op een nu nog versteende plek in de stad. TweedePlants noemt de stichting dat. Ook goed gedroogde zaden van planten kun je doneren bij de Straatboerderij. Daarnaast ontvangen de Straatboeren ook graag planten van hoveniers, kwekerijen of groothandels die niet (meer) geschikt zijn voor de verkoop. Dus woon je in (de buurt van) Zwolle? Geef jouw overtollige planten dan een tweede kans.

De stichting is aan het uitbreiden naar andere steden in het land, dus houd de nieuwsbrief of sociale media van Straatboer in de gaten. Want wie weet kan je binnenkort ook bij jou in de buurt planten doneren als particulier, hovenier of kwekerij om samen jullie stad te vergroenen.

De Straatboerderij is gevestigd op Kinderboerderij Wezenlanden, bij Almelose Kanaal 33 in Zwolle. De kinderboerderij is dagelijks geopend van 9:00 uur tot 16:30 uur. Je kunt de planten de hele dag door inleveren tegen de buitenkant van het hek. Op dinsdagochtend zijn de Straatboeren aanwezig en planten zij gedoneerde planten hier tijdelijk in, totdat ze naar een versteende voortuin gaan.

Meer weten? Kijk op de website van Straatboer.

man in groene voortuin