Home » Kraampje-voor-de-BIJ-de-deur dag in Tilburg

Kraampje-voor-de-BIJ-de-deur dag in Tilburg

man en vrouw bij maai-me-niet bordje

Datum: 17 april 2022

Op zondag 17 april kun je in Tilburg zaadjes en stekjes ruilen voor de deur! Zo wil Stichting Op Groene Voet zoveel mogelijk BIJ-vriendelijke plantjes en bloemen door Tilburg verspreiden. Dit jaar kunnen deelnemers zelfs een maai-me-niet-bordje krijgen voor het zaaien in de openbare ruimte. Deelnemers aan de kraampje-voor-de-BIJ-de-deur dag krijgen elk 25 bloemenzaadzakjes om uit te delen en zij kunnen ook een maai-me-niet-bordje aanvragen.

St. OpGroeneVoet deelt 1000 zakjes fleurig biologisch bloemenzaad uit vanuit het Toffe Tuinen Tilburg project. Deze bloemen mogen verspreid worden in eigen tuin, maar ook in de openbare ruimte, zoals bijvoorbeeld in boomspiegeltuintjes. Om ervoor te zorgen dat daar de zaadjes kunnen groeien en bloeien is er, in samenwerking met Diamantgroep Groen Xtra, een ‘maai-me-niet-bordje’ ontwikkeld. Dit vurenhouten bordje heeft een gelaserde print welke het duidelijk maakt voor groenverzorgers en passanten dat er op dat plekje door buurtbewoners ingezaaid is en dat dit stukje groen door de buurt wordt onderhouden.

Deze kraampjesdag is voor iedereen die bloemzaad, bloempotjes, binnenplantjes, (groenten)stekjes en tuindecoratie wil ruilen, weggeven of verkopen. Het is heel gezellig, maar vooral ook heel makkelijk: zet een leuk tafeltje buiten met je spulletjes en een makkelijke stoel ernaast. Deelnemers kunnen hun kraampje, tafeltje of kastje aanmelden tot 14 april 2022 via de website van st. Op Groene Voet. Daar is ook de plattegrond te vinden zodat bezoekers een leuke (fiets)route kunnen maken.