Najaar

Najaarscampagne: Plant je mee

De Week van de Groene Tuin vindt plaats in het voorjaar: een periode waarin veel mensen aan de slag gaan in hun tuin. Maar wist je dat het najaar ook een perfecte periode is om planten in de tuin te zetten? September en oktober lenen zich tegenwoordig tot prachtige nazomermaanden waarin je ook heerlijk buiten kunt zijn! Met de najaarscampagne ‘Plant je mee‘ wordt hier aandacht voor gevraagd. Het doel is te zorgen dat mensen het najaar omarmen als periode om planten in de tuin te zetten.

Het grootste verschil tussen voor- en najaar is het weer. De herfst heeft lange en vochtige nachten, waardoor de nieuwe geplaatste planten niet snel uitdrogen en je minder water hoeft te geven. Bomen, struiken, vaste planten en bollen kunnen in het najaar makkelijk worden geplant of verplant omdat ze in ‘slaapstand’ zijn. De grond heeft meer tijd om aan de wortels te plakken en de wortels hebben meer tijd om zich te ontwikkelen.

Wil je meer weten over deze campagne of heb je interesse om als partner aan te haken? Kijk dan op plantmee.nl voor alle activiteiten, informatie en tips.

Samen met een groot aantal partners organiseert Stichting Steenbreek de najaarscampagne Plant je mee. De campagne is van de coalitie ‘Een groener Nederland begint in je eigen tuin’, net als het NK Tegelwippen en de voorjaarscampagne de Week van de Groene Tuin.

logo plant je mee