Home » Ruil je tegel voor een Plant & Klaarbox in Lelystad

Ruil je tegel voor een Plant & Klaarbox in Lelystad

plant en klaarbox

Inwoners uit Lelystad die tegels in hun tuin willen vervangen door groen kunnen een van de honderd Plant & Klaarboxen winnen. Zo voorkom je hittestress in de zomer, verbeter je de waterafvoer én maak je een netwerk aan groene tuinen.

Net als in 2023 kun je je als inwoner van Lelystad aanmelden om een Plant & Klaarbox te winnen. Deze box bestaat uit genoeg planten om 1 m2 tuin te vergroenen. De plantenpakketten bestaan uit planten die het goed doen in de schaduw of zon – afhankelijk van de situatie in jouw tuin. Ook krijg je een informatieboekje met tips om te onderhouden. Zo is succes gegarandeerd!

Een voorwaarde om mee te doen aan deze winactie is het inleveren van minstens 1 tegel (30x30cm) bij het ophalen van het plantenpakket. De ingeleverde tegels worden geteld en aangemeld voor het NK Tegelwippen.

Er zijn 100 plantpakketten beschikbaar. De winnaars kunnen deze op zaterdag 30 maart ophalen bij een afhaalpunt in Lelystad Oost, tijdens de Week van de Groene Tuin. Kijk op de website van Lelystad voor meer informatie of meld je direct aan.

De acties worden georganiseerd door Groener Lelystad. Dit is een samenwerking tussen IVN Flevoland, woningcorporatie Centrada, gemeente Lelystad en Landschapsbeheer Flevoland.