Home » Speur met een zoekplaat naar vrolijke tuinhulpjes in tuincentra

Speur met een zoekplaat naar vrolijke tuinhulpjes in tuincentra

zoekplaat met nuttige beestjes

Wist je dat er in de tuin allerlei nuttige beestjes leven? Denk aan egels, kikkers en merels, maar ook aan kleinere beestjes zoals oorwormen, zweefvliegen, sluipwespen, kameelhalsvliegen, roofwantsen en lieveheersbeestjes. Al deze nuttige beestjes kun je terugvinden op de vrolijke zoekplaat van Tuinbranche Nederland en Velt. Met de zoekplaat kunnen kinderen in het tuincentrum speuren naar de afgebeelde beestjes.

In verschillende tuincentra hangen posters met deze tien nuttige beestjes, die op een vrolijke manier zijn afgebeeld. Door het tuincentrum heen staan de beestjes individueel afgebeeld. Voor kinderen is er een leuke zoekplaat waarmee ze in het tuincentrum kunnen speuren naar alle beestjes (op die kaarten). Voor elk beestje is aangegeven waarom ze nuttig zijn in je tuin en hoe je ze naar de tuin kunt lokken.

Je kunt de zoekplaat vanaf begin april 2024 o.a. vinden in de vestigingen van Intratuin, GRS, GroenRijk, Welkoop, BTC (Bosrand, Tuinwereld en Coppelmans) en zelfstandige tuincentra met een Groen Klimaatplein.