Home » Workshop bloembommen maken in Utrecht

Workshop bloembommen maken in Utrecht

vieze handen

Ga jij de strijd met ons aan voor meer biodiversiteit in jouw wijk? Tijdens de Week van de Groene Tuin 2024 is het tijd om de mouwen op te stropen en zelf bloembommen te maken. Hiermee kun je kale stukken grond omtoveren in een fleurige bloemenzee. Neem jouw bloembommen mee en maak jouw wijk een beetje groener!

Een bloembom is een pakketje klei, compost en zaadjes met daarin de potentie om een bloemexplosie te veroorzaken. Guerrilla Gardeners tuinieren in de openbare ruimte, op straat dus! Hierbij gebruiken ze deze ‘bommen’ om bloemen te zaaien op plekken waar ze niet makkelijk bij kunnen. 

Tijdens de workshop kunnen de deelnemers kiezen uit diverse zaden. Het is ook leuk om de zaden goed te bekijken: ieder zaad is weer verschillend! Door het kneden van bloembommen komen de gesprekken over meer bloemen in de buurt vanzelf op gang. Welke kansen zien de deelnemers en welke rol kunnen ze zelf spelen in het vergroenen van hun buurt? Deze workshop is zowel geschikt voor kinderen als voor volwassenen.

  •  Datum: 26 maart
  • Tijd: 16:00-17:00
  • Waar: Guerrilla Gardeners, Vlampijpstraat 84 Utrecht
  • Kosten: gratis (het is mogelijk een donatie te doen om de kosten te dekken via Tikkie / in pot)

Ben je enthousiast? Geef je dan op via dit formulier. Er is beperkt plek, dus wees er snel bij!